Schilderwerk

Wolkers Schilderwerken- Schilderwerk

Het belang van Schilderwerk als bescherming van uw kostbaar bezit.

Buitenschilderwerk:

Mooi en goed buitenschilderwerk draagt positief bij aan de uitstraling van uw woning of pand maar heeft ook een beschermende functie.

Het is daarom van groot belang uw waardevol bezit regelmatig door een professioneel schildersbedrijf te laten onderhouden. Door tijdig en vakbekwaam onderhoud aan de buitenzijde kunt u voorkomen dat de kosten voor onderhoud hoger dan noodzakelijk worden. Zo voorkomt u dat bepaalde delen gerepareerd of vervangen dienen te worden en blijft u bezit in goede staat.

Zodra u kleine scheurtjes, kleine blaasjes of het prille begin van verfbladders signaleert is het de hoogste tijd uw huis te laten inspecteren. De professionele schilder kan dan beoordelen of het schilderwerk op korte termijn moet worden uitgevoerd of dat het onderhoud nog uitgesteld kan worden.

Binnenschilderwerk:

Binnen wordt geschilderd om de ruimte de uitstraling en functionaliteit te geven welke er van verlangd wordt. Een andere kleur alleen al doet vaak wonderen, een frisse nieuwe verflaag maakt het geheel af. Met de nieuwste generatie muurverven zijn nu zelfs matte lagen goed reinigbaar terwijl de nieuwste generatie lakverven zeer slijt en krasvast zijn.

Binnenschilderwerk op houten delen is er echter  niet alleen om uw ruimte te verfraaien, om kwalitatief goed buitenschilderwerk te behouden is de kwaliteit van het binnenschilderwerk van de buiten ramen/ deuren/ kozijnen ook van belang. Door openstaande verbindingen en kitvoegen kan condenswater het hout en vervolgens het buitenschilderwerk van de binnen/ buiten delen aantasten. Het vochttransport vindt altijd plaats van warm naar koud.

Goed onderhouden binnenschilderwerk verlengt de duurzaamheid van het buitenschilderwerk.